Oct 14, 2010

Petua tengok teruna

Entri sebelum ni aku dah ajar cara-cara untuk tengok sama ada seseorang perempuan itu masih dara atau tidak. Mungkin kaum-kaum hawa ni rasa tidak puas hati kenapa aku tak tulis cara-cara nak tengok keterunaan kaum adam ni. Untuk pengetahuan kaum hawa, lelaki ni takde selaput teruna seperti yang anda miliki. Tapi jangan khuatir puan-puan, walaupun aku bagi pihak kaum lelaki ni takde selaput teruna segala bagai, korang boleh tahu jugak dengan petua yang aku nak share ni. Dengan penuh semangat aku search dekat google cara-cara untuk mengetahui keterunaan lelaki, akhirnya apa yang aku dapat buat rumusan adalah seperti dekat bawah ni:



1. Perut buncit atau boroi. 
Kebanyakkan perempuan ingat lelaki yang memiliki perut buncit semuanya sudah hilang teruna. Untuk pengetahuan korang, lelaki yang perut boroi ni adalah disebabkan selera makan dorang yang tinggi. Tak pun dorang ni pernah makan rasuah ker..wallahualam..Kalau lelaki yang sudah hilang teruna mempunyai perut yang buncit, kenapa ayah aku tak buncit pun. Takkan ayah aku teruna lagi? Sudah tentu la tidak, kalau tak macam mana boleh dapat aku ni. So, petua ni sama sekali tidak boleh diguna pakai.

2. Bersin depan tepung. 
Petua ni aku ada baca dalam blog orang lain, dia kata kalau lelaki bersin depan tepung lepas tu tepung tu tidak bertabur (tak selerak), bermaksud lelaki tu masih teruna. Yang ni memang sah-sah la tak betul. Aku yang teruna ni pun kalau bersin depan tepung dah tentu-tentu bersepah lintang pukang punya tepung tu. Petua yang ni pun reject...

3. Barang dalam kereta.
Time korang naik kereta pakwe korang tu, korang usha-usha la barang dalam kereta dorang. Kalau ada barang mainan kanak-kanak atau botol susu tu dah sah-sah la anak dorang punya. Takde punya lelaki yang ada teruna ni nak bawa budak-budak kecik naik kereta dorang. Lain la yang ada adik kecik atau anak saudara  macam aku ni. Lelaki yang dah ada anak memang sah la dah hilang teruna. Tips ni aku dengar dekat radio hotfm...

4. Pandangan terhadap perempuan.
Kebanyakkan lelaki yang ada teruna ni, dorang suka tengok perempuan pada raut wajah jek. Bagi yang dah hilang teruna, dorang ni suka tengok susuk tubuh perempuan dan dorang ni kalau jeling perempuan tu lebih lama dari lelaki yang masih kekal teruna macam pak haji jugak (tiru dialog 3 abdul). Kalau lelaki yang takde teruna ni bercakap dengan perempuan, perbualan dorang mesti berbaur lucah. Haa..yang ni bukan macam pak haji. So, kepada kaum adam di luar sana sila jaga pandangan anda.

5. Bersifat sensitif. 
 Lelaki teruna begitu sensitif jika kekasihnya mengabaikan dia. Dorang ni akan sering menelefon kekasih dorang untuk mendapatkan perhatian.

6. Skema dalam bercinta.
Lelaki teruna biasanya membosankan bila berdating sebab dorang ni tak tahu ayat-ayat manis time nak berdialog. Ayat-ayat cinta la nak dipendekkan cerita. Jantung dorang ni akan berdegup kencang bila berdepan dengan kekasih dorang. Dalam hal ni takkan la kaum hawa ni nak kena dengar degupan jantung kita orang plak kan. Untuk memudahkan cara, kaum adam yang teruna ni akan nampak kelam-kabut bila berdepan dengan kekasih dorang.

p/s: Dalam al-Quran dah ada sebut, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan juga sebaliknya. So, nak dipendekkan cerita, kalau kaum hawa ni masih dara, insyaAllah dia akan bertemu dengan lelaki yang masih teruna...

6 comments:

  1. aku nk wt pengakuan...sob3...aku masih teruna...wakakakaka~

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah kalo masih teruna, tp kena memnuhi syarat2 di atas..huahuahua

    ReplyDelete
  3. hahahaha.. imi ni, dasat ko, bagus la post pasal ni, dapat gak aku gelak menggelak.. hahahaha

    ReplyDelete
  4. cet ecah..baca psl tgk teruna jek ker..huahuahua

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...