Sep 27, 2010

Kelajuan siput khinzir

Korang mesti pelik sebab apa ak tetiba nak story pasal kelajuan siput khinzir mengesot (kata lain nya merangkak sambil menonggek). Sila lihat illustration dekat bawah bagi sesiapa yang tak tahu rupa si siput khinzir ni.

 Siput khinzir zaman kanak2..

Dalam entri kali ni ak bukan nak kutuk si siput seperti rajah di atas. Ak nak story pasal internet dekat malaysia ni yang behave like siput tengah berlari (nampak laju sikit kalo letak berlari, kalo cakap mengesot mau menangis sume company internet semalaysia). Entri ni di ilhamkan sempena dua hari takde internet dekat tempat ak ni.

Ak bukan nak kutuk internet dekat malaysia kta ni tak bagus. Bagus tu memang bagus, cuma kurang baik jek (dlm hati duk sumpah seranah mmg x bgs tahap cipan x berak sebulan). Sekarang ni banyak iklan sibuk promosi broadband. Cuba la company2 ni upgrade sistem internent yang korang promosi sebelum nak advertise, baru la pegguna puas hati dengan apa yang dia orang dapat (yg ni ak brani tulis sbb pepatah melayu ade kata 'customer always right'). Customer conform makin bertambah punye..

Ak rasa kalau si siput tu pandai guna internet mesti dia dah berdialog macam ni..

********** ACTION ! **********

"Mie, apasal internet ni slow macam anak ak baru nak blaja merangkak jek?" tanya si siput dgn conpius..

"Ak nak cakap ni ko jangan kecik hati plak siput, keturunan ko tu mana ade kaki or tangan, ko tu boleh mengesot jek" balas ak dgn niat utk menyedarkan siput...

Si siput yang keciwa pun berlalu pergi untuk belaja berlari..

********** CUT ! **********

Korang tengok, siput tu pun ada juga cita2 nak belaja berlari supaya takde la orang sibuk asyik kutuk guna nama dia 'lambat mcm SIPUT' lagi lepas ni.


p/s: diharap pihak yg berkenaan dapat ambil tindakan..

4 comments:

  1. sian gary jadik bahan. sat gi report kat spongebob. hang takdak siput lain ka nak taruk? hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...